dissabte, 19 de setembre del 2009

EL PROJECTE “Contem romanços: el romancer i la violència de gènere, l’educació per a la pau i el mediambient” GUARDONAT AMB EL PREMI D'INNOVACIÓ EDUCATIVA 2009 "Ciutat d'Alzira" I UN PREMI Baldiri i Reixac AL TREBALL DELS ALUMNES




           El projecte Contem romanços: el romancer i la violència de gènere, l’educació per a la pau i el mediambient vol ser el reflex d’un treball fet des d’un aula de música de 3er d’ESO amb la mirada més enllà de les seues quatre parets.

El treball ha pres forma en un DVD on podem veure i escoltar dues històries diferents: “Sota el pont” i “Maleïdes les guerres”. Cadascuna de les històries està basada en un romanç tradicional, algun d’ells encara viu en la tradició oral, i d’altres que hem escoltat en els enregistraments que molts grups de folc han realitzat d’ells. En cada història els alumnes han realitzat el guió, han fet d’actors, regidors, sastres, decoradors... i sobretot, tenint en compte que el treball s’ha realitzat des del departament de música, han composat les músiques per a cada escena i convertint-se en músics, les han enregistrat.
           
Qui som?
L’IES Pare Arques es troba a la població de Cocentaina, a la comarca del Comtat, rodejada per les serralades de la Mariola, Benicadell, Serrella i Aitana.
El projecte ha estat dut a terme pels alumnes de l’assignatura de música de 3er d’ESO A i B. 

Si voleu més informació del projecte o que vos envie una còpia, poseu-se en contacte a la següent adreça electrònica:  lacaixetademusica@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada