dijous, 5 de novembre del 2009

ERIK, EL MUSICAL

L'altre dia vaig escoltar a algú dir que no és possible aprendre sense emocionar-se. I aquesta màxima té en ERIK, EL MUSICAL un dels seus màxims exponents.

Tal i com diu el seu nom, ERIK EL MUSICAL és un musical dut a terme per alumnes i professors de l'IES Violant de Casalduc de Benicàssim.



Ells i elles han creat i desenvolupat la història, la d'Èrik, un xicon que es queda al marge en un món que segueix el seu camí, i que no és res nou per a tots els qui convivim diàriament en un centre educatiu. Fàcilment els espectadors identifiquem a Èrik i no podem fugir d'identificar "Èriks" al nostre voltant.

Ells i elles han composat i interpreten en directe tota la música. I no es tracta d'una música que acompanya i esdevé en un segon pla, no, sinó que s'erigeix en protagonista juntament amb la història per l'encertat tractament escènic i ubicació de la formació instrumental i el cor, així com el bon fer en la composició i tractament musical de cadascuna de les escenes: el joc de llums i la constant aparició i desaparició dels músics, l'encertada i arriscada disposició  dels cantants del cor, i com no,  unes magnífiques i ben cuidades cançons i interpretacions per part de tots els músics i cantants.

Ells i elles, els actors i actrius protagonistes, actuen i ballen, i vull fer especial esment en les coreografies dels protagonistes. Agrada veure el que un bon treball, esforç, implicació i gust pot arribar a fer amb uns alumnes des d'un aula de música d'un IES. Uns moviments a l'escena cuidats i plens d'energia, delicats per moments i apoteòsics en altres,  totalment integrats en allò que ens estan contant i la música que els genera.  I una interpretació per part dels protagonistes que ens sorpren a cada moment per les seues veus,els seus moviments i les seues interpretacions.


 

I no és aquest el primer musical amb que ens sorprenen des del departament de música de l'IES Violant de Casalduc de Benicàssim. Fa tres anys s'embarcaren en la seua primera producció musical: FILLS DE KASSIM. D'aquest musical no parlaré ara, i sols vos diré que si alguna vegada el pose als meus alumnes a classe, sempre acaven aplaudint de forma impulsiva i preguntant-me si no son professionals,  que el que han vist té molt de nivell, i sobretot, preguntant-me quan en farem nosaltres un, de musical, que ells volen  també cantar i ballar com els de Benicàssim...

L'equip de professors que conformen el departament de música de l'IES Violant de Casalduc, Elena Llopis, Jordi Vilarroya i Edu Roselló formen un dels departaments de música més potents que tenim per les nostres terres (d'altres terres no puc parlar per desconeixença), i sempre que em diuen que estan preparant alguna cosa, jo també, com els meus alumnes, voldria participar...

I estem de sort, ja que comença la gira del musical. Esteu atents a la seua pàgina web, i busqueu per on van a actuar al llarg d'aquest 2009-2010, i si teniu oportunitat, no falteu a la seua representació. I si no podeu anar-hi, des de la plana web podeu comprar el musical en DVD: IMPRESCINDIBLE.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada