dimarts, 10 de novembre del 2009

VALÈNCIA, ISTAMBUL, TESSALÒNICA, KABUL

 Ací teniu un projecte interessantíssim de l'associació Mapasonor.Em sembla un treball en la línia que han d'anar els nous horitzons de l'educació i els reptes per explicar el nostre món i la nostra cultura als alumnes, més enllà de mites, barreres i panflets. Excel·lent projecte i molt necessari.

El músic Efrén López, exintegrant del grup L’Ham de Foc, viatja per Turquia i Grècia a la recerca de les tradicions que marquen la seva música. En el viatge, Efrén conversa i toca amb diferents músics representatius de la música tradicional d’aquestes zones, fent evidència de les similituds, no només musicals, entre les tradicions de tota la Mediterrània i més enllà.

“La proximitat de Grècia amb Turquia ha permès durant anys moviments migratoris entre un lloc i l’altre. A principis del segle XX, persones gregues que tornaven després d’haver viscut a Turquia, portaven ritmes i melodies d’origen turc, i els utilitzaren per criticar la seva precària situació.”
“Aquests intercanvis faciliten la creació de propostes conjuntes en què cadascú aporta el que és originari de la seva cultura”.
“L’enriquiment que suposa la immigració de persones de diferents ètnies i cultures en un mateix territori: es generen espais de convivència que suposen un enriquiment important tant de la cultura d’acollida com de la originària de cadascú”.



PER SABER MÉS:
MAPASONOR
http://www.efrenlopez.net/

1 comentari:

  1. Hola Josep! Sóc Carlos Alvarez. Nosaltres fa un parell d'anys a Carcaixent demanarem la maleta de sons a mapasonor. Era totalment gratuïta. És molt insteressant, té jocs interactius en el que viatgen els sons arreu de la mediterrània. Si algú li interessa per tindre-la a l'aula, la podeu demanar a la pàgina web de mapasonor. I si ja no en queden podeu demanar-la a l'aula de música de l'IES Arabista Ribera de Carcaixent.
    Carlos

    ResponElimina