dilluns, 27 de setembre del 2010

música festera

L'any passat ens proposàrem amb els alumnes de 3er d'ESO treballar la música festera de moros i cristians a l'aula de música.

El treball el dividírem en tres fases:
1.-escoltar i analitzar algunes de les marxes mores i cristianes de referència ( a nivell de forma musical, ús dels instruments de la banda de música per als diferents propòsits musicals, anàlisi de frases, desenvolupament harmònic , tractament dels jocs rítmics de la percussió,...).

2.-Composició de dues marxes, una de mora i un altra cristiana. En funció dels paràmetres que havíem escoltat, havíem fet un esquema de l'estructura formal que volíem que tingueren les nostres composicions. Ens posàrem a la tasca de compondre frases musicals per completar aquestes estructures formals. Com que l'instrumental de l'aula està conformat per instrumental Orff, i no tenim prou #fa ni bSi, la composició havia de basar-se en escales modals i sense cap alteració. També hem usat la veu com a instrument.
 A mesura que anàvem triant les melodies que ens agradaven d'entre totes les composades, jo les anava incorporant a un programa editor de música per a que la classe poguera anar escoltant com anava quedant la peça, juntament amb la percussió i els baixos.

3.-Enregistrament. Aquesta tasca va quedar pendent el curs passat i l'estem duent a terme amb els mateixos alumnes que ara estan a 4rt. La idea és muntar-la per a interpretar-la conjuntament i realitzar un enregistrament de la mateixa. Hi estem realitzant també un arranjament per a banda.

Ja sé que està tot descrit per damunt damunt, però el treball hi té moltes cares i aquesta entrada al bloc sols és per explicar un poc el projecte. Si algun company/a està interessat en xarrar algun coseta del mateix o vol que li explique amb més detall algun aspecte,de com ho  estem duent a terme, que es pose en contacte amb mi. Serà un gran plaer comentar-ho amb algú.

Ací vos deixe algunes fotos de com estem estudiant-nos ara els papers per muntar-la i l'audio per escoltar la marxa mora que hem fet(és un midi de com volem que quede, més o menys: li falten alguns contracants i detallets que anirem incorporant al llarg del temps). Ja vos anirem contant com va l'enregistrament de veritat.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada