dimecres, 17 de novembre de 2010

projecte "concerts solidaris als campaments de refugiats saharauis"

Ara que el poble saharaui continua patint la brutal agresió del govern marroquí amb el total consentiment i submisió del govern espanyol i la comunitat europea i internacional, vos parlarem un poc del projecte "Concerts Solidaris als campaments de refugiats saharauis".

Així, ho anem a fer amb les paraules que llegírem en la presentació d'un dels concerts solidaris que realitzàrem a Cocentaina, quan encara no havíem anat cap als campaments.
Hola, bona nit a tots i a totes. Benvinguts i benvingudes aquesta nit al Centre Cultural “El Teular”.

Nosaltres, els qui hem organitzat aquest acte som la gent que des de l’IES Pare Arques de Cocentaina ens hem afegit al projecte “Concerts solidaris als campaments de refugiats saharauis-Sàhara Lliure 2008”, que, amb la col·laboració de Sahaba es du a terme des de fa dos anys. El projecte consisteix en la visita, convivència i realització d’uns concerts als campaments de refugiats, convivint dia a dia amb les famílies saharauis allí, a les seues haimes, al seu lloc d'exili, el desert del Sàhara Algerià En el projecte participaran 10 instituts públics d’altres poblacions valencianes: Albaida, Bocairent, Banyeres, Villena, La pobla Llarga, Castelló de la Ribera, València, Carcaixent, Alzira i el nostre poble amb el seu Institut, l’IES Pare Arques.
        No es tracta d’un viatge de diversió o plaer, o si: en realitat el viatge en si és el final d’un projecte que duem a terme al llarg de tot l’any on ens acostem a conceptes i termes com solidaritat, refugiats, tolerància o convivència, que tantes vegades escoltem parlar a les aules i a la televisió. I ho fem des de la vivència, duent-los a terme i fent nostre el clam d’un poble, el saharaui, aïlllat i oblidat . El món o les societats ens diuen que no son tan justes com caldrien i parlem de desigualtats: nosaltres, les joves que formem part d’aquest projecte, no volem girar la cara cap a un altre costat, i volem aportar el que estiga en les nostres mans per què el món siga un poc més just. Pot ser algú pense que som utòpics: potser, però en tot el treball que estem duent a terme en aquest projecte una frase ens fa un poc més lliures: 
fem el que fem serà insignificant, però és molt important que ho fem”.

fotos concert solidari Cocentaina:
fotos concert solidari Castelló de la Ribera

fotos del concert al campament d'Smara
fotos del concert al campament de Dahjala

fotos en el campament 27 de febrer

fotos dels assajos

fotos del campament 27 de febrer

fotos d'infraestructures al campament 27 de febrer

fotografies de les vivendes

fotografies del viatge
http://picasaweb.google.com/saharalliurefotos/AlsCamions#

Cap comentari:

Publica un comentari