dilluns, 26 de setembre de 2011

LAIA A L'INSTITUT DE LES MERAVELLES

Per fi, ja ho podem dir... el proper dijous 29 de setembre, a les 20:00h, al centre cultural EL TEULAR de Cocentaina, estrena de LAIA A L'INSTITUT DE LES MERAVELLES.
LAIA A L'INSTITUT DE LES MERAVELLES  és una pel·lícula musical que hem fet des del departament de música de l'IES Pare Arques, i que ens conta la història de Laia, una alumna de batxillerat que descobreix que un institut pot amagar molts secrets, i que algun d'ells et pot canviar la vida per sempre...
El projecte ha estat realitzat pels alumnes de música de Batxillerat, però comptant amb la col·laboració dels alumnes i professors de l'institut, així com els alumnes del col·legi El Bosco, també de Cocentaina. 
Musicalment, tota la banda sonora està basada en el primer disc del grup Arthur Caravan. En començar el projecte, ens posàrem en contacte amb ells i els demanàrem si ens podíen passar la música de tot el disc sense la veu del cantant. Nosaltres hem agafat i hem canviat les lletres, adaptant-les al guió de la pel·lícula.
Totes aquestes cançons son cantades pels mateixos alumnes que actuen a la pel·lícula, en un impressionant treball de d'esforç i superació per part de tots els alumnes participants. Les coreografies del musical han estat pensades i treballades per tot el grup basant-se en escenes de pel·lícules musicals més o menys conegudes: a partir d'aquestes coreografies, entre tots hem creat els nostres propis moviments de ball.

A nivell tècnic, cal destacar que tota la pel·lícula ha estat enregistrada amb una sola càmera de video, amb el que hem tingut que superar molts entrebancs, sobretot en el muntatge final.

El cartell de la pel·lícula ha estat fet per l'alcoià Mauro Gómez.

Estem molt contents, tots els qui hem participat, d'aquest projecte audiovisual. Esperem veure-vos a tots en l'estrena, i si no podeu vindre, però teniu interès en veure-la, poseu-se en contacte amb nosaltres ( lacaixetademusica@gmail.com ), i veurem com ho podem fer. 

ESTRENA DE LAIA A L'INSTITUT DE LES MERAVELLES
DIA: dijous, 29 de setembre de 2011
LLOC: Centre Cultural El Teular de Cocentaina
HORA: 20:00h
Entrada LLiure


2 comentaris:

 1. Felicitats a totes i tots els participants d'aquesta meravella que ha sigut la presentació de la pel·lícula "Laia a l'institut de les Meravelles".
  M'ha impressionat molt el treball fet per molts dels jóvens del meu poble donant un missatge esperançador, responsable i amb molt de coratge.
  És la veu dels jóvens: del que senten i del que poden sentir, del que fan i del que poden fer, del que són i del que poden ser.
  Gràcies a la Música entesa com un art que uneix, que educa a la persona i que emociona al ser humà, es pot aconseguir que tot un poble es senta orgullós de la seua gent i en especial dels seus jóvens.
  Gràcies als que donen empeny a projectes d'aquest caliu on floreixen persones.
  Gràcies Josep per regar, amb recolzaments d'altres companys, la joventut del meu poble.

  ResponSuprimeix
 2. Josep, crec que has penjat un gran cartell amb aquesta pel•lícula a l'entrada del nostre institut amb el teu treball i el dels alumnes. I a mi m'agrada.

  "Creiem en una escola que desperte els somnis de la nostra joventut, que cultive la solidaritat, l'esperança i el desig d'aprendre, ensenyar i transformar el món"

  Paraules que solen figurar penjades de la paret o d'un arbre a les escoles creades en les finques agràries ocupades pel Moviment dels Treballadors sense Terra del Brasil.

  ResponSuprimeix