dijous, 23 de febrer del 2012

ENS HAN CONCEDIT EL RECONEIXEMENT "Passet a Passet"

Companyia, estem d'enhorabona. La colla de dolçaines i tabals "Mal passet" de Cocentaina han acordat en la seua assemblea anual el concedir-nos el reconeixement Passet a Passet d'enguany, concretament al nostre projecte d'introducció de la dolçaina com a una assignatura optativa per als nostres alumnes de l'institut. Estem molt contents d'aquesta notícia, molt. Per un costat, per l'alta estima i consideració que tenim per aquesta colla de dolçainers i tabaleters, Malpasset, que tan bon treball de difussió de la nostra música i els nostres instruments tradicionals fan. Per l'altre costat, per la gent que ens ha precedit com a reconeguts amb el "Passet a Passet" en anys anteriors, ni més ni menys que  Xavier Richard, José Rafael Pascual Vilaplana i Francesc Miquel Vicedo.
L'entrega del reconeixement serà en el proper concert organitzat per la Colla Malpasset, el proper dissabte 3 de març a les 19:00h en el VIII festival de colles, on actuaran, a més de la colla organitzadora, la colla La Brama.


L'any 2006 va començar l'aventura de la dolçaina al nostre institut d'una forma estable amb la creació de la Colla de dolçaines i tabals "Xirimitiflàutics i Tabalòfons" de l'IES Pare Arques. Tots els anys hem eixit a tocar a les Trobades d'escoles en valencià de la nostra comarca, i en algunes de les festes i Trobades que realitzem amb els altres centres educatius de Cocentaina. Fa tres anys, amb l'aparició de l'assignatura optativa de 4rt "Treball Monogràfic", ens plantejàrem la possibilitat de proposar als alumnes la possibilitat d'un treball monogràfic al voltant de la dolçaina amb un caire pràctic: estudiar al llarg de tot l'any aquest instrument. 
El departament va comprar 15 dolçaines per cedir-les als alumnes que agafaven l'assignatura, havent-la de tornar en acabar el curs. Aquestos tres anys totes les places que hem ofertat s'han quedat curtes, amb un gran demanda per part dels alumnes de l'institut.
El nostre propòsit amb el projecte no ha estat tant el fer dolçainers com l'acostar la dolçaina als nostres alumnes.


Ens agradaria compartir el reconeixement Passet a Passet amb tots els alumnes i professors que han format i formen part d'aquest projecte, més de 50 personetes que de forma desinteresada i generosa fan que ensenyar i aprendre siga la cosa més bonica del món.

1 comentari: