dimecres, 17 de novembre del 2010

projecte "concerts solidaris als campaments de refugiats saharauis"

Ara que el poble saharaui continua patint la brutal agresió del govern marroquí amb el total consentiment i submisió del govern espanyol i la comunitat europea i internacional, vos parlarem un poc del projecte "Concerts Solidaris als campaments de refugiats saharauis".

Així, ho anem a fer amb les paraules que llegírem en la presentació d'un dels concerts solidaris que realitzàrem a Cocentaina, quan encara no havíem anat cap als campaments.
Hola, bona nit a tots i a totes. Benvinguts i benvingudes aquesta nit al Centre Cultural “El Teular”.

Nosaltres, els qui hem organitzat aquest acte som la gent que des de l’IES Pare Arques de Cocentaina ens hem afegit al projecte “Concerts solidaris als campaments de refugiats saharauis-Sàhara Lliure 2008”, que, amb la col·laboració de Sahaba es du a terme des de fa dos anys. El projecte consisteix en la visita, convivència i realització d’uns concerts als campaments de refugiats, convivint dia a dia amb les famílies saharauis allí, a les seues haimes, al seu lloc d'exili, el desert del Sàhara Algerià En el projecte participaran 10 instituts públics d’altres poblacions valencianes: Albaida, Bocairent, Banyeres, Villena, La pobla Llarga, Castelló de la Ribera, València, Carcaixent, Alzira i el nostre poble amb el seu Institut, l’IES Pare Arques.
        No es tracta d’un viatge de diversió o plaer, o si: en realitat el viatge en si és el final d’un projecte que duem a terme al llarg de tot l’any on ens acostem a conceptes i termes com solidaritat, refugiats, tolerància o convivència, que tantes vegades escoltem parlar a les aules i a la televisió. I ho fem des de la vivència, duent-los a terme i fent nostre el clam d’un poble, el saharaui, aïlllat i oblidat . El món o les societats ens diuen que no son tan justes com caldrien i parlem de desigualtats: nosaltres, les joves que formem part d’aquest projecte, no volem girar la cara cap a un altre costat, i volem aportar el que estiga en les nostres mans per què el món siga un poc més just. Pot ser algú pense que som utòpics: potser, però en tot el treball que estem duent a terme en aquest projecte una frase ens fa un poc més lliures: 
fem el que fem serà insignificant, però és molt important que ho fem”.

fotos concert solidari Cocentaina:
fotos concert solidari Castelló de la Ribera

fotos del concert al campament d'Smara
fotos del concert al campament de Dahjala

fotos en el campament 27 de febrer

fotos dels assajos

fotos del campament 27 de febrer

fotos d'infraestructures al campament 27 de febrer

fotografies de les vivendes

fotografies del viatge
http://picasaweb.google.com/saharalliurefotos/AlsCamions#

dilluns, 15 de novembre del 2010

com canta el karaoke 2010: s'enredordeu?

Ací tenim un extracte del documental de la Trobada COM SONA L'ESO 2010 en el que podem veure totes les participants en la gran final de COM SONA EL KARAOKE. Conegueu a alguna participants? Cocentaina està plena d'artistes...

dimecres, 10 de novembre del 2010

reunió par a COM SONA L'ESO 2011

El divendres 10 de novembre farem una reunió al segon pati en l'aula de música per als/les alumnes interessats en participar en la Trobada COM SONA L'ESO.
Com ja sabeu, aquest any ens n'anem cap a Morella, un dels pobles més bonics del País Valencià.

dimecres, 3 de novembre del 2010

UN AVANÇ DEL DOCUMENTAL DE L'AMETLLA 2010 I ALGUNES IMATGES DEL CONCERT...

El dia 15 de novembre ja tindrem els DVD's amb el documental i l'enregistrament del concert que férem a L'Ametlla en la Trobada COM SONA L'ESO 2010. ENCOMANEU-LO JA, als participants de la Trobada sols costa 3€. Cal que em busqueu a l'hora dels patis a l'aula de música per donar-me els diners. Teniu de termini fins el divendres 12 de novembre. Si algú més està interessat en tindre aquest magnífic testimoni d'educació i música, el preu del DVD per al públic és de 10€. Pregunteu per Josep, el de música a l'institut, o m'envieu un correu i ho xarrem.
Mentrestant, i per anar fent goleta, ací podeu veure un avanç del que serà aquest documental en el que Anna, una de les cantants de SOUL ATAC, se'n ve a viure els tres dies de la Trobada de ben prop, compartint assajos, concerts i vivències amb totes i tots nosaltres.
També vos avancem un poquet del concert final del divendres...


dimarts, 26 d’octubre del 2010

ACTUACIONS MUSICALS A LA FIRA DE TOTS SANTS DE COCENTAINA

Com que enguany especialment la fira ve carregada d'actuacions musicals, vaig a fer un xicotet recull d'elles.
Podem trobar diferents escenaris per a diferents estils musicals:

A la carpa situada al carrer Miquel Crevea es du a terme la I Fira del llibre "Fira de Tots Sants", on podreu escoltar:

dissabte 30, a les19:30h Esteve Fa
 Esteve Fa és un cantautor contestà al que ja fa uns anys vaig escoltar al Teatre la Clau. Em va agradar molt la solidesa de la seua veu i les seues cançons, plenes de missatges i imatges. Espere que prompte poguem escoltar un disc seu, segur que val molt la pena.



diumenge 31, a les 20:00h Andreu Valor
 Andreu és un dels joves valors de la nova fornada de cantautors valencians. Amb una veu profunda i que és tota una invitació a escoltar, les seues cançons s'arrimen a nosaltres per quedar-se al nostre costat per sempre. i a més, du uns molt bons músics, entre ells la veu de Berta Íñiguez, alumna del nostre institut.




dilluns 1, a les 18:00h Pep Gimeno "Botifarra"

Ara mateix són poques les personetes que no han escoltat o han sentit parlar de Botifarra. Mare de Déu dels gats, quina veu i quin artista més gran. No vaig a dir res més d'ell, sols que si voleu saber que és el fenòmen "BOTIFARRA", ací teniu la oportunitat.






CARPA FIRA I FESTA

divendres, 29  a les 23:00h ORXATA SOUND SYSTEM

Orxata és ara mateix un dels grups revelació del nostre panorama musical. Amb la seua fusió de música electrònica, drum and bass i músiques d'arrel tradicional ofereixen un concert que és tota una festa per escoltar, ballar i divertir-se. Molt recomanables.





divendres, 29 a les 00:30h DJ Damian

dissabte, 30 a les 19:00h FESTA CHILL OUT DJ NACHO FERRAN

dissabte, 30 a les 00:00h ORQUESTRA TITÀNIC

diumenge, 31 a les 19:00h PERIFÈRICS

Actuació del jove grup Contestà, que ja compta amb un nombrós grup de seguidors. I molts d'ells són alumnes de l'IES Pare Arques. Au, tots i totes a la festa...




diumenge, 31 a les 00:00h FESTA REMEMBER


AUDITORI JOSEP VILAPLANA
Dissabte 30, a les 20:00h Concert de la UNIÓ MUSICAL CONTESTANA i l'ORQUESTRA DE POLS I PUA "LA PALOMA"


SEU DE L'ATENEU CONTESTÀ I LA CARPA
exposició del XXV aniversari de l'ATENEU MUSICAL DE COCENTAINA amb actuacions, exposicions i altres activitats


FIRA MEDIEVAL
Animació diària dels  VISEMATENTE, grup de folk i medieval alemà i el grup de cambra MOGLIONE

dilluns, 18 d’octubre del 2010

V TALLER CORAL INFANTIL a L'IES PARE ARQUES



Com cada any, i ja en van 30, en acostar-se Tots Sants Cocentaina es prepara per gaudir d'un gran esdeveniment musical, cultural i social, i no parle de la Fira, que també. Vos parle del Certamen Coral Fira de Tots Sants, que reuneix any rere any els millors cors de l'estat espanyol per oferir una competició musical de molt de nivell.
Aquest any el certamen es durà a terme el dissabte 6 de novembre a les 19:00h al Centre Cultural El Teular de Cocentaina.
Però la gent del Cor Discantus, els organitzadors del certamen, van un poc més enllà de la realització del Certamen, i intenten que amb ell hi haja un apropament de la gent cap a la música, especialment cap a la música coral d'una manera activa.  I parle en especial d'una iniciativa que m'agrada molt. Són els tallers corals, i en especial els Tallers Corals Infantils. Al llarg de quatre díes, es duen a terme en tots els col·legis de Cocentaina tallers corals adreçats als més menuts, que els serveixen d'una forma divertida i didàctica per fer pas endavant en la seua iniciació coral.
I enguany també l'hem fet amb els alumnes de l'IES Pare Arques, concretament en els del Taller de Música de 1er i els alumnes de 2on d'ESO. El taller ha estat conduït per Patrícia Pérez, i pense que tant ella com els xiquets i xiquetes s'ho han passat d'allò més bé cantant i ballant.
 Des de l'IES Pare Arques animem a la gent del Cor DISCANTUS a que continuen amb aquesta iniciativa amb la que la música queda un poc més a prop de tots.




per saber més:
Certamen Coral Fira de Tots sants

divendres, 8 d’octubre del 2010

s'ajorna l'actuació amb OBRINT PAS

El proper dia 9 d'octubre es durà a terme una gran festa a la ciutat de València per commemorar el 25 anys de les Trobades d'Escoles en Valencià. Al llarg de tot el matí es realitzaran tallers i actuacions infantils per als més menuts. En principi, el lloc on s'anava a dur a terme la Trobada era al passeig marítim de la Malvarrosa, però per la previsió de pluja, s'ha hagut de traslladar tot a la fira de mostres. 
Bé, tot no. El concert de cloenda de la festa que anava a realitzar-se a les 21:30h allí mateix amb Obrint Pas no va a poder-se realitzar, ja que el recinte de la fira de mostres no ofereix condicions.
En aquesta actuació, Obrint Pas havia demanat la col·laboració de les veus dels cors del projecte COM SONA L'ESO. Concretament hi participàvem uns 200 xicons i xicones de l'IES Berenguer Dalmau de Catarroja, l'IES l'Om de Picassent, l'IES Manuel Sanchís Guarner  de Silla, l'IES Bernat Guinovart d'Algemesí , l'IES  Castalla de Castalla, l'IES Xebic d'Ondara i l'IES Pare Arques de Cocentaina que anàven a pujar a l'escenari  per cantar unes quantes cançons amb ells.
Concretament, de l'IES Pare Arques de Cocentaina n'anàvem unes 60 personetes a cantar. Al llarg de dues setmanes estàvem quedant als patis per treballar les cançons, i tots i totes estàvem molt il·lusionats amb el concert. Bé, de moment ens hem quedat en un pam de nas, però, ens han dit que ja s'està buscant una data per poder-se realitzar, segurament cap a la primavera.
En fi, almenys, si podeu, no falteu pel matí a la festa de les Trobades.
Més informació:
comsonaleso

dimecres, 29 de setembre del 2010

dilluns, 27 de setembre del 2010

música festera

L'any passat ens proposàrem amb els alumnes de 3er d'ESO treballar la música festera de moros i cristians a l'aula de música.

El treball el dividírem en tres fases:
1.-escoltar i analitzar algunes de les marxes mores i cristianes de referència ( a nivell de forma musical, ús dels instruments de la banda de música per als diferents propòsits musicals, anàlisi de frases, desenvolupament harmònic , tractament dels jocs rítmics de la percussió,...).

2.-Composició de dues marxes, una de mora i un altra cristiana. En funció dels paràmetres que havíem escoltat, havíem fet un esquema de l'estructura formal que volíem que tingueren les nostres composicions. Ens posàrem a la tasca de compondre frases musicals per completar aquestes estructures formals. Com que l'instrumental de l'aula està conformat per instrumental Orff, i no tenim prou #fa ni bSi, la composició havia de basar-se en escales modals i sense cap alteració. També hem usat la veu com a instrument.
 A mesura que anàvem triant les melodies que ens agradaven d'entre totes les composades, jo les anava incorporant a un programa editor de música per a que la classe poguera anar escoltant com anava quedant la peça, juntament amb la percussió i els baixos.

3.-Enregistrament. Aquesta tasca va quedar pendent el curs passat i l'estem duent a terme amb els mateixos alumnes que ara estan a 4rt. La idea és muntar-la per a interpretar-la conjuntament i realitzar un enregistrament de la mateixa. Hi estem realitzant també un arranjament per a banda.

Ja sé que està tot descrit per damunt damunt, però el treball hi té moltes cares i aquesta entrada al bloc sols és per explicar un poc el projecte. Si algun company/a està interessat en xarrar algun coseta del mateix o vol que li explique amb més detall algun aspecte,de com ho  estem duent a terme, que es pose en contacte amb mi. Serà un gran plaer comentar-ho amb algú.

Ací vos deixe algunes fotos de com estem estudiant-nos ara els papers per muntar-la i l'audio per escoltar la marxa mora que hem fet(és un midi de com volem que quede, més o menys: li falten alguns contracants i detallets que anirem incorporant al llarg del temps). Ja vos anirem contant com va l'enregistrament de veritat.











dijous, 23 de setembre del 2010

bon vent, amigues i amics...

De vegades, a les nostres aules hi pasen generacions d'alumnes amb els qui el treball és molt senzill i bonic. 
Amb la seua energia, que sempre empenyia els projectes que teníem entre mans cap a avant, la seua implicació en tot en el que ens hem proposat a les classes al llarg dels anys, la seua inocència que va fer  possible convertir en realitat idees que altres no foren capaços de veure, la seua amistat i companyerisme posada a prova en moments difícils per a ells, la seua generositat sempre disposats i disposades a donar-me un cop de mà en les "perolaes" que duc a terme, la seua qualitat musical al llarg de totes les actuacions, enregistraments i concerts fets al llarg dels cursos... 

 En fi. Gracietes per tot el que m'haveu ensenyat. A més, he perdut un grapat d'alumnes i he guanyat una colla d'amics.
Que tingueu un bon vent...

Com m'havíeu demanat (amb retard) ací teniu el vídeo amb les imatges d'aquestos anys.

divendres, 11 de juny del 2010

dolçainers de l'IES Pare Arques a la Trobada d'escoles Valencianes de Beneixama

Enguany els estudiants de 4rt d'ESO de l'IES Pare Arques de Cocentaina han pogut cursar l'assignatura "música valenciana: introducció a la dolçaina", dins dels tallers monogràfics. Al llarg d'una hora a la setmana hem pogut anar introduint-se en este instrument de la forma més pràctica possible, ensenyant-se a tocar-lo.
 Per poder-ho fer, des del departament de música compràrem 14 dolçaines i 14 flabiols, que cedírem als alumnes al llarg del curs per poder estudiar.L'objectiu no és fer dolçainers, que per a  això ja estan les escoles de dolçaina, sinó facilitar l'acostament a aquest instrument de persones que mai havien tingut cap relació amb ell.  
Ha estat una experiència molt interessant i bonica, tant per als i les 13 alumnes que s'apuntarem (almenys així m'ho diuen) com per al mestre.
El treball final de l'assignatura era el realitzar una cercavila a la Trobada d'escoles valencianes de l'Alcoià i el Comtat. Ací tenim unes imatges de com va anar l'actuació. 
Per escoltar com sonaven, haurem d'esperar unpoc més, que poc a poc ho estic montant en un video.

dijous, 20 de maig del 2010

Cocentaina a COM SONA L'ESO 2010

Acabem de vindre de L'Ametlla (hem anat 52 alumnes i 4 professors/a), de la XI Trobada de música COM SONA L'ESO, i sols mirar les cares de tots els que ho hem viscut pels passadissos  de l'institut ja ens diu que hem viscut quelcom molt especial junts, tenim una mirada "complice", un somriure als llavis que denota que no sols hem compartit tres dies de feina i diversió, hem anat un poc més enllà, ens hem emocionat, hem treballat, hem passat bons i mals moments, hem cantat o hem ballat, i tot açò ho hem fet junts, com a iguals, i com no, al voltant del món de la música.

Ací vos deixe un recull d'imatges de la nostra participació en la Trobada.

dissabte, 27 de març del 2010

ANY DARWIN: SIMFONIES DE LA CIÈNCIA

Enguany, la comunitat científica i tota la societat en general hem decidit posar l'ull en el treball i les idees d'una personeta que va ser capaç d'anar més enllà del que aleshores eren les fronteres de la ciència:  Charles Darwin. Amb això, tots hem de ser capaçaos de fer un esforç per entendre que és això de la "biodiversitat", i en què ens afecta com a essers que convivim en un planeta amb milions d'altres sessers vius.
No és senzill, i les idees que se'n deriven van més enllà de l'ecologisme i les bones pràctiques mediambientals.
Ací vos pose uns videos musicals on ens expliquen d'una forma entretinguda, musical i senzilla alguns dels secrets de l'evolució...






dijous, 25 de març del 2010

DANSA DE LA MORT per a dolçaina



També per als alumnes del taller de dolçaina, la dansa de la mort.

RIUS DE BABILÒNIA per a dolçaina



Continuem fent alguns xicotets arranjaments per al taller de dolçaina. Ací teniu l'acompanyament de Rius de Babilònia, d'ABBA.
Au, xicons i xicones, a tocar:

dilluns, 8 de març del 2010

VI FESTIVAL DE COLLES a COCENTAINA

Ací vos deixe una proposta interessant...

dijous, 4 de març del 2010

Paula al COM SONA EL KARAOKE

Tenim una nova cantant que ens representarà a COM SONA EL KARAOKE, a la Trobada COM SONA L'ESO d'enguany: Paula Llopis. Ens canta "Corre dijo la tortuga", una cançó de Joaquín Sabina en una versió de Julieta Venegas: tota una artista...


http://karaoke2010.blogspot.com/
www.comsonaleso.com

divendres, 26 de febrer del 2010

Berta al COM SONA EL KARAOKE

Enguany a la Trobada COM SONA L'ESO volem escoltar les veus dels alumnes. Ho poden fer presentant-se a COM SONA EL KARAOKE 2010. Ací vos deixe a Berta Íñiguez, de l'IES Pare Arques de Cocentaina, que tot siga dit, ho fa DE CATEGORIA. Molts ànims, Berta.


per saber més:
http://karaoke2010.blogspot.com/
www.comsonaleso.com

dijous, 18 de febrer del 2010

AMICS PER SEMPRE



Com havia quedat amb els alumnes del taller de dolçaina, ací vos deixe l'acompanyament d'"amics per sempre". Està arranjat per a tocar amb la dolçaina (amb el flabiol no, Leyre).

dimarts, 16 de febrer del 2010

CINECLUB IES PARE ARQUES: Blade Runner

CICLE: CLÀSSICS DE LA CIÈNCIA FICCIÓ
PROJECCIÓ 84a
DIJOUS, 18 DE FEBRER
AULA RAFAEL AZCONA (IES Pare Arques), 18.00h

dijous, 11 de febrer del 2010

CANTAUTORS

Una antuga alumna, Marta, em va demanar que fa un temps que li escriguera unes paraules sobre els cantautors per a un treball que estava fent a la Facultat. Espere que no li importe que les pose ací també...


“...jo sóc l’artista, el cantant, el pallasso...”
Ovidi Montllor

Potser és una impressió meua, però en certa forma crec que els “cantautors” sempre han estat. I quan dic sempre em referisc a que des de que la paraula s’associà amb la música per  convertir-se en cant, estic segur que el que aquella persona volia dir no seria molt diferent del que diria un cantautor de l’actualitat: cantaria l’amor i el seu amic inseparable, el desamor, cantaria les proeses del seu poble, les seues lluites i injustícies, els seus anhels, li cantaria a la gent parlant-los d’ells mateix, amb la seua veu encoratjaria els esperits i les seues paraules entendririen cors desitjosos de dolces paraules.


I ja sabem que el terme cantautor s’associa en general al moviment musical i cultural que conformaren alguns cantants, sobretot als anys 60 i 70 al voltant d’unes connotacions polítiques determinades i tot açò. En aquells anys la societat va considerar importants les seues paraules, els seus cants, convertint-los en icones de la justícia i la llibertat. Aquest missatge d’esperança s’escampava amb la seua veu en una col·lectivitat que necessitava creure que altre món era possible.


Però les meues paraules són per als “cantautors” anònims, el qui possiblement viu al nostre carrer o barri i no el coneguem,       qui amb les seues lletres i les seues cançons han fet seua la veu del seu poble, i ens conten la seua història, la de la seua gent, que no l’oficial, no la dels llibres. La seua popularitat potser no és tan gran, no actuen per a multituds, de vegades observats amb estranyesa pels veïns, escoltats amb un mig somriure irònic de qui observa i jutja des del mar de la música comercial.


Però la seua importància és ben gran , perquè els cantautors canten a aquell qui vol escoltar, la realitat que vivim amb la seua capacitat de contar-nos històries, de mostrar-nos la vida i les persones que ens envolten sota la seua mirada, irònica, dura, directa, incòmoda (per a alguns),sincera o de vegades innocent.

I del compromís diuen que fan bandera, però jo pense que sobretot el compromís el tenen amb ells mateix.

dilluns, 8 de febrer del 2010

un euro, llavor de Pau

Ací tenim unes imatges de la campanya que han dut a terme aquestos díes els alumnes de 3er A de l'IES Pare Arques per recaptar fons dins la campanya "un euro, llavor de Pau". La música és del grup Cendraires.

dijous, 4 de febrer del 2010

HEM ANAT AL MERCAT ...plovent

Aquest era el dia, i tot estava ben preparat. Les coques, dolces i salades havien estat preparades ahir dimecres pels mateixos alumnes (amb alguna ajuda del pare o la mare, potser...), i vos puc assegurar que tenen moooolt bona pinta, les veus afinades per a cantar, les cançons sabudes, les vidrioles a l'espera de monedes i billets i l'esperit adolescent amb l'impuls i força que necessiten i treuen quan s'han involucrat de totes totes en un projecte. 
Però una convidada no esperada ha fet acte de presència: la pluja. 
Al pati ens hem reunit tots i totes a l'aula de música per decidir que hi féiem: anàvem al mercat o anul·làvem l'activitat. La decisió, unànime. Tots cap al mercat.
Ha estat encertada. Hem cantat sota la pluja i la poca gent que hi havia comprant a les parades ens ho ha agraït sincerament. Amb la vidriola a la ma, hem estat cercant col·laboradors del nostre projecte sota la pluja. L'aigua ha fet que no montàrem la paradeta amb les coques, dolces i salades. Hem decidit vendre-les demà al pati de l'institut als companys. Hem cantat a la plaça del mercat, a dins del mercat municipal, i a l'ajuntament. Al final, un poc mulladets, hem tornat a l'institut contents i satisfets, després d'una feina ben feta. 
I hem fet una bona arreplega de diners... gràcies a totes i tots els qui ens heu ajudat.

dimarts, 2 de febrer del 2010

SOLIDARITAT AMB EL POBLE D'HAITÍ

El dimarts passat els alumnes de 3erA entraren a la classe de música alterats:"hem de parlar amb tu una cosa", em deien. Acabaven de fer classe amb Toni Barceló, el profe de Ciències i havíen estat parlant del terratrèmol d'Haití i les conseqüències per a la gent d'aquest país. Em comentaren que volíen fer alguna cosa per recollir diners i donar-los a alguna ONG que estiguera ajudant allí: concretament volíen anar al mercat setmanal de Cocentaina i fer una actuació allí, enmig del mercat, i poder així demanar la col·laboració de la gent amb la seua aportació econòmica. 
Començàrem a parlar de com ho podíem fer, les idees començaren a fluir, i més o menys arribàrem a uns punts d'encontre sobre com i que podíem fer: aniríem el següent dijous al mercat (que és el proper, dia 4 de febrer), i allí muntarem una paradeta i un escenari. A la paradeta hi vendrem trossos de coques, dolces i salades, que els alumnes s'han compromés a cuinar el dia abans a sa casa (hem quedat que les han de fer ells amb les seues pròpies mans), i a l'escenari hi farem una actuació on tots junts interpretarem una variada selecció (com a mínim dues peces) de música coral a dues i tres veus. Ja han acabat la pancarta que han fet per posar a la paradeta (a la foto). Ja contarem com ens ha anat. 
Si voleu col·laborar amb nosaltres es poseu en contacte a través del bloc.

dilluns, 1 de febrer del 2010

CINECLUB IES PARE ARQUES: LOS LIMONEROS

Centres escolars de tot el món celebren cada 30 de gener el Dia Escolar de la No Violència i la Pau (DENIP).
Des de fa més de 40 anys, l'aniversari de la mort de Gandhi ens recorda que la pau s'aprèn.
A l'IES Pare Arques també ens recordem que cal continuar treballant dia a dia, el 30, el 31 .... i us proposem al nostre  Cine-club aquesta setmana (el dijous 4 a les 18:30 hores) veure la pel·lícula "LOS LIMONEROS", al meu parer una bonica i interessat pel·lícula. Una pel·lícula estimulant sobre l'esperança, capaç de captar la realitat i el patiment d'aquells que viuen a Israel i Palestina.
El director utilitza dues dones que pertanyen a dues comunitats enfrontades per exaltar els valor humans per sobre dels culturals ja que tant Salma d'origen palestí, com Mira d'origen israelià, s'enfronten d'igual manera a les seves cultures.
La peli parla de la incomunicació, de la soledat, de les estructures socials de poder, de la impotència, del destí.
No us la perdeu!

El Dia Escolar de la No violència i la Pau (DENIP) és una iniciativa que va néixer el 1964 per a fomentar l'educació en i per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no violència i la pau. Llorenç Vidal la va engegar quan no existien iniciatives similars.


gràcies per fer difusió d'aquesta activitat cultural.


Toni Barceló

CONVERSES DES DE L'ANTROPOLOGIA AL MUSEU I

divendres, 29 de gener del 2010

ETNOXERRADES 2010

El museu valencià d'etnologia organitza ETNOXERRADES 2010, un cicle de conferències en les què sota el títol Cultura i societat. Una visió antropològica per a l’anàlisi de la realitat sociocultural actual  podem acostar-nos a diferents aspectes de l'antropologia de la mà de ponents molt interessants. Es duen a terme una vegada al mes (sol ser el primer dijous), al Centre Cultural La Beneficiència. 
El museu valencià d'etnologia està treballant molt bé en la recuperació i difussió de materials i fonts etnogràfics, i a més, tenen una vocació didàctica que fa molt interessant el col·laborar amb ells des de qualsevol tipus d'institució educativa. A nosaltres ens estan ajudant en el desenvolupament del Projecte del Cançoner de Cocentaina, i no serà l'última col·laboració.

per saber més: